Dijeta – plan ishrane

0 Comments

DIJETA

Zelite da postanete vitki bez mini-porcija, rigoroznih dijeta i kuhinjskog stresa? Nema problema ako se držite našeg plana ishrane! Pomoću njega možete izgubiti barem jedan kilogram nedeljno na  ugodan način bez izbacivanja bilo koje bitne grupe namirnica. Ako se istovremeno bavite vezbanjem (sto je topla preporuka), mršavljenje je još lakše i brze.

 

NUTRICIONISTICKI PREGLED & PERSONALNA DIJETA .
DIJETA 2
NURTICIONISTA
062 852 10 10

 

Sta je nutricionisticka dijeta

Nutricionisticka dijeta osigurava dovoljnu kolicinu kcal  za gubitak kilograma,(ali to ne znaci da gladujete, stavise imate dovoljno energije za ceo dan), i te kalorije su podeljene u tri raznovrsna, zasitna obroka. Jednostavni recepti uklapaju se u svakodnevni život. Vredna, uravnotežena mešavina ugljenihidrata, belančevina, vitamina, minerala, vlakana i masti dovodi do najboljih rezultata, bez posledica po zdravlje.

Danas je dostupan veliki broj preparata, tableta za mrsavljenje, veliki broj raznih dijeta, medju kojima vecina nema efekte ili dovodi do stetnih posledica po zdravlje. Uspešno i odrzivo mršavljenje je moguce samo promenom stila zivota, sto znaci da mora da se koriguje ishrana i mora da se vezba! Mozda kvalitetna ishrana sa treninzima zvuci suvise jednostavno da bi bilo istinito, ali to je jedini nacin ukoliko zelite kvalitetno i efikasno da smrsate, bez vracanja izgubljenih kilograma i bez stetnih posledica po zdravlje.

U nastavku pogledajte nekoliko saveta koji Vam mogu biti korisni u procesu mrsavljenja i izradi dijeta:

 

Zdrava dijeta : Pravilo 1 Jedite manje šećera

Najvažnije je jesti manje šećera. Hrana poput slatkisa, grickalica, testa i peciva ima veliki uticaj na ravnotežu insulina. Jer, ako već niste znali: Hormon insulin najveća je zaliha masti u našem telu.

Dakle, ako smanjimo nivo insulina ishranom s niskim udelom ugljenihidrata, masnoća ima više vremena za izlazak iz masnih zaliha i telo počinje sagorevati te masti umesto ugljenihidrata.

Još jedna prednost od dijeta sa niskim udelom ugljenih hidrata je ta što bubrezi izbacuju višak natrijuma i vode iz tela. To ne samo da smanjuje nadimanje, već i zadržavanje vode.

Ipak zdravi izvori ugljenih hidrata poput celih zrna zitarica i voca su bitni za normalno funkcionisanje tela.

Zakljucak

Ukoliko zelite da smrsate neophodno je da na minimum svedete unos nezdravih ugljenih hidrata (grickalice, slatkisi, testo i peciva), dok zdrave izvore ugljenihidrata , kao sto su cela zrna zitarica i voce, treba da unosite, kako ne biste narusili svoje zdravlje, i na kraju krajeva kako ne biste vratili izgubljene kilograme nakon zavrsetka sa dijetom.

 

Zdrava dijeta pravilo 2: Jedite više proteina i povrća

Svi vaši obroci trebali bi da sadrže barem jedan izvor belančevina i trebali bi se posluživati sa povrćem  i sa malo ugljenihidrata.

Hrana bogata proteinima:

  • Meso: govedina, piletina, svinjetina, jagnjetina, slanina itd.

  • Riba i plodovi mora: losos, pastrmka, škampi, jastog itd.

  • Jaja: Najbolja su jaja obogaćena omega-3 ili jaja iz slobodnog uzgoja

Važnost proteina za proces mrsavljenja ne može se dovoljno naglasiti. Jer samo njihovim konzumiranjem vaš metabolizam sagoreva do 80 do 100 kalorija više dnevno.

Što se tiče mršavljenja, proteini su kralj hranjivih sastojaka!

Zakljucak

Sledeci korak nakon smanjenja unosa ugljenih hidrata je blago povecan unos proteina, i naravno unos dovoljne kolicine povrca.

 

 

Zdrava dijeta pravilo 3: Vežbajte tri puta nedeljno

Trening  Personalni treninzi V am ne moze skoditi, moze Vam samo pomoci da brze smrsate. Pored toga trening je bitan za sve one koji brinu o svom zdravlju i zele da ga unaprede i tako ucine nesto dobro za sebe.

Najbolje je vežbati tri do četiri puta nedeljno.

Nasa preporuka je trening na Power Plate-u ili VacuStep-u. Power Plate je odlican za sve koji zele da smrsaju, ojacaju misice i kosti, a Vacu Step je pravo resenje za osobe koje pored gubitka kilograma zele da se rese i celulita. Vise o nasim treninzima mozete pogledati na sledecem linku:

U ponudi imamo i tretmane za mrsavljenje, koji daju rezultate vec nakon 1 tretmana i odlicni su za sve koji nisu ljubitelji treninga a zele da smrsaju!

Zaključak

Uz pravilnu ishranu bitno je i biti fizicki aktivan. Pored toga sto ce pomoci u procesu mrsavljenja, vezbanje je bitno i za zdravlje celog tela.

 

KOLIKO KILOGRAMA JE ZDRAVO GUBITI NEDELJNO ?

Gubitak kilograma od 0,5 do 1 kg nedeljno je normalno i smatra se zdravim – naravno uvek u kombinaciji sa vežbanjem. Ako vam je početna težina vrlo visoka, kilogrami će se otopiti puno brže, pogotovo na početku, jer se izbacuje visak vode.

STA JE KETO DIJETA?

Keto dijeta je dijeta koja je bazirana na mastima, a ugljenih hidrata gotovo i da nema. Kada nem augljenih hidrata telo ulazi u metabolicko stanje koje se zove ketoza. Zahvaljujuci tom procesu telo sagoreva dosta masti. Medjutim nakon zavrsetka sa ovom ishranom kilogrami pocinju da se vracaju, a neke studije su dokazale da keto dijeta moze imati i neke posledice po zdravlje.

 

STA JE PALEO DIJETA?

Paleo dijeta ili dijeta pecinskog coveka je dijeta koja ukljucuje namirnice koje su nasi preci kopristili, dakle meso, kostunjavo voce, riba, voce i povrce, bez secera, mlecnih proizvoda, putera, i preradjene hrane. Sto se tice njene efikasnosti, neke studije smatraju da paleo dijeta moze dovesti do oboljenja kardiovaskularnog sistema i bubrega zbog velike kolicine masti i proteina, medjutim to nije u potpunosti dokazano.

 

STA JE HRONO ISHRANA?

Hrono ishrana je nacin ishrane koji podrazumeva uskladjivanje ishrane sa bioloskim satom. Pauza izmedju obroka je 5 sati i nema grickanja izmedju obroka. Uglavnom je bogata proteinima i mastima, a siromasna je u ugljenim hidratima. Mana ove ishrane je ta sto nema voca, sto moze dovesti do nedostatka vitamina i minerala, i velika kolicina masti i proteina koje mofu dovesti do kardiovaskularnih oboljenja , visokog pritiska, povisenog holesterola itd.

PROTEINSKA DIJETA

STA JE PROTEINSKA DIJETA?

Proteinska dijeta kao sto samo ime kaze, podrazumeva veliki unos proteina. Proteini su definitivno dobra hrana za mrsavljenje ali u umerenim kolicinama, jer u velikim kolicinama visak proteina moze dovesti do deficita kalcijuma, loseg daha, dijareje, problema sa bubrezima i srcanih oboljenja.

Categories: