Kavitacija stomaka

0 Comments

Ultrazvucna kavitacija je tretman koji se koristi za razbijanje masnih naslaga u vasem telu.  

 

KAVITACIJA STOMAKA

 

Sta je ultrazvucna kavitacija?  

 

Ultrazvucna kavitacija, koja se naziva i ultrazvucna lipoliza, tretman je za oblikovanje tela koji se koristi za uklanjanje masnih naslaga ispod koze. Ovaj tretman je sigurnija alternativa hirurskim opcijama, poput liposukcije. Tretman koristi ultrazvucne talase za razbijanje masnih celija, koje limfni sistem apsorbuje u vase telo. Ultrazvucna kavitacija se razlikuje od drugih slicnih tretmana, poput  liposukcije, jer ne zahteva rezove. Idealan kandidat za ultrazvučnu kavitaciju: je u dobrom zdravstvenom stanju, ne pusi, ima realna ocekivanja, to jest do 15 kilograma viska. To nije tretman za ljude koji pokusavaju da izgube puno kilograma.  

kavitacija stomaka

 

Kako funkcionise ultrazvucna kavitacija?  

 

Ultrazvucna kavitacija se oslanja na ultrazvucnu tehnologiju za razbijanje masnih celija. Ultrazvucni talasi se salju duboko u slojeve koze, uzrokujucii ometajuce vibracije. Masne celije se tada razdvajaju i uklanjaju se iz vasih dermalnih slojeva. Posle nekoliko dana, vas limfni sistem apsorbuje masne celije i odvodi se kao otpad iz vaseg tela. Jedna studija testirala je efikasnost ultrazvucne kavitacije na 50 zena koje su imale prekomernu tezinu.

Polovina zena je jednostavno sledila nutricionisticki plan ishrane, dok je druga polovina imala nutricionisticki plan ishrane sa tretmanom ultrazvucnog konturisanja tela. Posle 5 nedelja, zene koje su imale tretmane ultrazvucne kavitacije uz nadzor nutricioniste pokazale su smanjenje telesne masne mase. Zanimljivo je da nisu izgubili vise kilograma nego druga grupa – jednostavno su izgubili telesnu masnocu. Jos jedna mala studija  uradjena mnogo ranije 2007. godine pratila je 30 osoba kojima je pruzen tretman ultrazvucne kavitacije tela. Svi ucesnici su videli smanjenje telesne masti nakon tri tretmana. Po zavrsetku studije, telesne masti na odbradjenom delu tela smanjena je za jedan do tri centimetra. Ova studija je takodje pokazala da ucesnici studije nisu izgubili tezinu – oni su samo izgubili masnocu. 

 

Ciljana podrucja za ultrazvucnu kavitaciju 

 

Vecina studije se slaze da je ovaj tretman najefikasniji u smanjenju masnoce na fibroticnim mestima na telu, koja ukljucuju : 

podrucje ledja  

stomak  

bokovi  

nadlaktice  

noge 

 

Ultrazvucna kavitacija ili Krio terapija  

 

Ultrazvucna kavitacija je oblik neinvazivnog oblikovanja tela, kao i Krio terapija tretman. Oba ova tretmana imaju na umu isti cilj: smanjenje masnoce i stvaranje vitkije figure. Nijedan tretman nije tretman mrsavljenja, a oba postupka su sigurnija i manje invazivna od liposukcije. Ultrazvucna kavitacija se resava masnih celija koriscenjem ultrazvučnih frekvencija, dok Krio terapija radi sa prirodnim odgovorom vaseg tela na hladne temperature da bi se resio masti. Krio terapija tretman je generalno skuplji od ultrazvucne kavitacije, a I duze traje. Kod ultrazvucne kavitacije rezultati su odmah vidljivi, a kod Krio terapije rezultati su vidljivi tek posle meses ili dva. 

 

Ultrazvucna kavitacija ili Lipo laser 

 

kavitacija stomaka

 

Ultrazvucna kavitacija i lipo laser su tretmani koji su zaduzeni za smanjnje vase telesne masnoce. Mehanizmi pomocu kojih se postizu rezultati su veoma razliciti.  

Lipo laser je tretman koji je malo skuplji, jer je laserska tehnologija obicno skuplja za proizvodnju. Sam tretman je poznat  kao „handsfree“ – sto znaci da vas kao klijenta terapeut postavlja, a zatim vas ostavlja da se opustite. Laser stvara toplotu i uzrokuje metabolizam masnih kiselina koje se nalaze u  masnim celijama u predelu na kom se obavlja tretman. Masne celije ostaju netaknute, ali oslobadjaju velike kolicine unutrasnjeg sadrzaja. Tretmani treba da budu rasporedjeni u razmaku od 48 sati, a potrebno je najmanje 6 tretmana. Buduci da nase masne celije ostaju netaknute, masnoca moze da se vrati. Lipo Laser se smatra polutrajnim tretmanom i mozda cetemorati da ga ponoviti nekoliko puta svake godine da bi se odrzali odlicni rezultati.  

 

Za razliku od Lipo lasra koji je bez upotrebe ruku, ultrazvucni tretman aktivno primenjuje vas obuceni kozmeticar. To im daje vise kontrole da ciljaju izabrane regije.  Tretmani su obicno ograniceni na 10 minuta po regiji, sa najvise 4 regije po tretmanu. Uglavnom se primenjuje razmak od 5-7 dana kako bi se obezbedilo adekvatno uklanjanje oslobodjenih masti, membrane i toksinaz Važno je donositi odluke koje odgovaraju vama i vašem željenom ishodu.  

Za koje osobe se nepreporucuje da rade tretman ultra zvucne kavitacije 

Ovaj tretman nije preporucljiv za osobe koje imaju dijabetes, epilepsiju, probleme sa holesterolom, srcane probleme, takodje se ovaj tretman ne preporucuje trudnicama, kao I osobama sa oboljenima jetre ili bubrega. 

 
Koliko kosta tretman ultrazvucne kavitacije?  

 

Prosecni troskovi mogu da variraju u velikoj meri i zavise od toga: 

koja aparat se koristi za tretman  

nivo iskustva vaseg dobavljaca  

 

Koliko tretmana vam je potrebno 

 

Ultrazvucna kavitacija privlaci mnoge ljude delimicno i zato sto je vreme oporavka minimalno. Ovaj tretman neki zovu i kao „tretman pauze za rucak“, sto znaci da se vas tretman u vecini slucajeva moze zavrsiti za manje od sat vremena. Mozete odmah i da vozite, ili da se direktno vratiti na posao nakon tretmana. 

 

Priprema za ultrazvucnu kavitaciju  

 

Da bi ste se pripremili za tretmana, vas kozmeticar  ce vam dati detaljna uputstva koja biste trebali pazljivo pratiti.  

 Izbegavajte da pijete alkohol najmanje 48 sati pre zakazanog sastanka. Takodje bi trebali izbegavati nesteroidne antiinflamatorne lekove , kao što je ibuprofen, 2 nedelje pre vaseg zakazanog termina. Pijte puno vode pre i posle tretmana, tako da vase telo moze brzo isprati masne naslage. 

 

Kako da dobijem najbolje rezultate? 

 

Pored tretmana ultrazvucne kavitacije, za najbolje rezultate, vazno je obaviti nuticionisticki pregled I dobiti adekvatnu dijetu prilagodjenu vasim potrebama, fizickim aktivnostima I navikama. 

 

Nezeljeni efekti 

 

Ovaj tretman nema nezeljenih efekata. 

Koliko je tretman prijatan 

Ultrazvucna kavitacija je jako prijatan tretman, bez nezeljenih efekata.  

Trosak  

Ultrazvucna kavitacija je generalno pristupacnija od tradicionalne liposukcije. Troskovi se razlikuju u zavisnosti od podrucja na kome  zelite da je radite i da li vam je potrebno vise tretmana. 

 

Categories: