VACUSTEP ZA CELULIT

STA JE VACUSTEP

Tajna vakuumskog sistema VacuStep je jedinstvena kombinacija dve posebno efikasne metode za uklanjanje celulita:

VAKUM TERAPIJA

VacuStep vakum aktivno deluje na krvotok u delovima tela koje su tipicno kod zena pogodjene celulitom kod zena Noge , zadnjica, stomak… Ono što sportske aktivnosti i dijeta ne mogu postići: Smanjenje obima i masnog tkiva i uklanjanje celulita u nogama, zadnjici , stomaku područjima gde su celulit i masnoca najuporniji. Obim ovi delova tela ce smanjiti a celulit nestati već nakon nekoliko treninga i koža će postati vidljivo čvršća i zdrava i bez celulita.

ELIPTIČKI TRENAZER

Prednosti eliptičnog trenazera koji je ugradjen u VacuStep. Za razliku od druge sportske opreme, eliptični trenažer je vežba samo za donji deo tela i s velikim učinkom podstiče proces sagorevanja masti u problematičnim zonama. Okomiti položaj unutar VacuStepa osigurava optimalan protok limfe. Eliptično kretanje je prirodno i ne opterecuje zglobove.

U poredjenju s drugim programima za celulit i mrsavljenje , rezultati s VacuStep -om postići će se s mnogo manje truda i u mnogo kraćem vremenskom periodu.

Držite razne vrste dijeta i vežbate, ali nevidite rezultat u željenim područjima poput nogu kukova, zadnjice , bedara i stomaka.

Čim se masne naslage nakupe pocinje ciklus stvaranja celulita Prepunjene masne celije pritiskaju krvne sudove i ometaju pravilan proces čišćenja limfnog sistema. Neadekvatna cirkulacija krvi otežava smanjenje masnoće i ispuštanje otpadnih tmaterija iz vezivnog tkiva.

VACUSTEP JE RJEŠENJE ZA CELULIT

VacuStep posebno cilja na smanjenje obima i poboljšanje strukture kože u problematičnim zonama kod žena.

Nežna kombinacija vakuma i laganog kretanja na eliptičnom trenažeru dovodi do toga da se oslobode blokade u krvnim sudovima i znatno ce se poboljšati cirkulacija. Pravilan protok krvi unutar problematičnih zonaje najvazniji faktor za uklanjanje celulita i uspešnog mrsavljenja. Celije će puno bolje uzimati hranjive sastojke i ubrzati metabolizam. U vrlo kratkom vremenskom periodu bit će vidljivi i merljivi enormni gubitak obima, nogu , kukova zadnjice i stomaka i potpuno uklanjanje čak i vrlo tvrdokornog celulita, na ovim problematičnim područjima koja su otporna na sve dijiete i tretmane za celulit.
VacuStep uklanja celulit i smanjuje obim i oblikuje bokove, stomak, zadnjicu i noge.

VACUSTEP REZULTAT:

 • Vakum osigurava bolju cirkulaciju krvi u donjem delu tela i otklanja blokade u celijama i krvnim sudivima.
 • Aktivirat će se masne celije, a višak masti sagoreti.
 • Obim problematičnih zona bit će znatno smanjen.
 • Čak i tvrdokorni celulit ce biti uklonjen.
 • Muskulatura će biti ojačana.
 • Poboljšat će se kardiovaskularni sistem i povećati kondicija.
 • Dobro usvajanje hranjivih sastojaka i aktivan brz metabolizam
 • Manje “hladnih zona” (szadnjica, noge i stopala) zbog boljeg protoka krvi
 
 

VACUSTEP-UTICAJ NA KRVOTOK :

vacustep za celulit

 • Kombinacija eliptičnog treninga i vakuma aktivira cirkulaciju krvi (prikazana crvenom bojom) u donjem delu tela.
 • Masne celije (prikazane žutom bojom) otvaraju se i oslobođena masnoća će izgorjeti.a
Cinjenice 

 

 1. Zene dobijaju vise celulita od muskaraca 

Zene obicno imaju vise masnoce oko kukova I butina.  pkodje zene imaju manje potpornog vezivnog tkiva da “sve ostane na mestu”. Oko 10% muskaraca pati od celulita. 

 1. Celulit se pogorsava s godinama 

Kako zene stare, njihova tela proizvode manje estrogena, hormona koji pomaze u odrzavanju glatkog protoka krvnih sudova. Manje estrogena moze znaciti slabiju cirkulaciju, sto moze znaciti smanjenje proizvodnje novog kolagena i razgradnju starijeg vezivnog tkiva. 

 1. Odredjena hrana moze pomoci u borbi protiv celulita   

Ishrana sama po sebi ne moze odrediti hocete li ili necete dobiti celulit, ali dobro uravnotezene biljne ishrana moze smanjiti celulit. Ako ostanete hidrani, pijenjem vode i jesti puno hrane s visokom koncentracijom vode, vase vezivno tkivo ce se odrzati cvrstim, a moze vam cak pomoci i da izgubite kilograme. Jedite vise krastavaca, paradajza, rotkvica I drugog povrca I voca sa viskoim udelom vode. 

 1. Celulit vam je mozda u genima 

Ako su vasa majka i baka imale celulit, imate vece sanse da ga i vi dobijete. Postoji cak i genetski test koji vam moze reći imate li gensku varijantu koja vas izlaze vecem riziku od celulita. 

Uzroci 

 

 1. Hormoni I starost 

Hormoni igraju vaznu ulogu u razvoju celulita. Estrogen, insulin i tiroksin su bitni u procesu stvaranja celulita. Estrogen zenama smanjuje protok krvi u vezivnom tkivu ispod koze. Niska cirkulacija znaci manje kiseonika u tom delu, sto dovodi do manje proizvodnje kolagena. Masne celije se povecavaju kako kolicina estrogena opada. 

 Ovi faktori cine masne naslage vidljivijim. Kada masnoca ispod koze izlazi kroz slabljenje vezivnog tkiva, dolazi do poznatog efekta utapanja. 

Starost takodje faktor koji dovodi do toga da koza postaje manje elasticna. To povecava sansu za razvoj celulita. 

 1. Genetika 

 Genetski faktori mogu biti povezani sa brzinom metabolizma, raspodelom masnoce ispod koze i kolicinom cirkulacije, sto moze uticati na razvoja celulita. 

 1. Ishrana 

Celulit ne izazivaju toksini, iako zdrav nacin zivota moze pomoci u smanjenju rizika od nastanka “pomorandzine kore”. 

Osobe i koji jedu previse masnoca, ugljnih-hidrata i soli,a premalo vlakana verojatno ce imati vecu kolicinu celulita, od osobe sa izbalansiranom ishranom. 

Koja hrana izaziva celulit?
 

Pica 

Visoka kolicina natrijuma, u pici, moze pogorsati celulit

Umak za picu i sir, dva glavna sastojka, mogu dovesti so zadrzanja vode u organizmu. 

Ogranicite kolicinu kriski i odaberite zdravije priloge, poput piletine i povrca s  umesto preradjenog mesa poput kobasica i feferona.  

Sir 

 Bilo koja vrsta sira, kao i svezi sir bogata je natrijumom. Njegov ucinak na celulit moze se ublaziti kontrolisanjem veliine porcije. 

Slatkisi  

Sam secer ne sadrzi masnocu, ali sastoji se od praznih kalorija. Konzumacija previse secera moze smanjiti kolicinu kolagena u telu, sto dovodi do preranog starenja i opustanja koze.  

 Rafinisani ugljeni hidrati 

Iako su krompir, pirinac, testenine i proizvodi od belog brasna poput hleba, verovatno namirnice na koje biste poslednje pomislili da mogu uzrokovati celulit, zapravo mogu. Ove namirnice telo razgradjuje u secer i kao rezultat toga zapravo mogu izazvati celulit.  

Preradjeno meso 

Preradjeno meso poput slanine I sunke moze pomoci u razvijanju “pomorandzine kore” zbog visokog sadrzaja natrijuma. Prosecna porcija preradjenog mesa sadrzi oko 800 mg natrijuma. 

Hrana koja pomaze u zaustavljanju celulita 

Svakako voce I povrce sa visokom koncentracijom antioksidanasa. Kao I crna cokolada.  

Mitovi o celulitu 

 

 1. Samo ljudi koji nisu u formi mogu imati celulit 

Prekomerna tezina cini pojavu celulita uocljivijom. Ali celulit mogu imati I svi. Vlasnica Americkog centra za smanjenje celulita u Nju Jorku kaze “Obradjujem cak i modele Victoria’s Secreta. Jako su mrsavi, vezbaju i zdravo se hrane, ali i dalje imaju celulit” 

 1. Kardio je najbolji za smanjenje celulita 

Trcanje ili drugi oblici kardio treninga mogu vam pomoci smrsate. Ali da bi celulit nestao morate trenirati snagu. Jedna studija pokazala je da su osobe koje su radile tri aerobna treninga od 30 minuta svake nedelja tokom dva meseca izgubile 4 kilograma, ali nisu dobili mišiće I zanemarljivo ispravili kozu. Kad su tri puta nedeljno radili 15 minuta aerobnih aktivnosti s 15 minuta vezbanja snage, izgubili su 10 kilograma masti, dodali dva kilograma misica i zabelezili manje celulita. 

 1. Kreme protiv celulita 

Uprkos onome sto se moze procitati na njihovim etiketama, nijedna krema ne moze trajno smanjiti pojavu celulita. Studije su, medjutim, pokazale da proizvodi sa retinoidom mogu dati privremene rezultate.  

 1. Tretmane protiv celulita treba raditi samo kod dermatologa 

Dermatolog je dobro mesto za pocetak, a pored toga, mnogi dermatolozi rade i tretmane u svojim klinikama. Ali celulit nije medicinsko stanje, a doktor nije potreban za njegovo lecenje. Medjutim, ako zelite hirurski postupak, svakako cete morati da posetiti dermatologa ili estetskog hirurga. 

KAKO IZGLEDA TRENING NA VACUSTEP-u

Prvi VacuStep intenzivni program sastoji se od 20 sesija. Svaka sesija traje 30 minuta. Osoba koja vežba postavlja gumenu suknju oko struka / trbuha, a suknja je pričvršćena na rub kućišta . Tako da osoba vežba u vakumu koji stvara vakumska pumpa ugrađena unutar kućišta.

Vakum preusmerava protok krvi iz gornjeg dela tela u donji deo i osigurava nesmetan protok do vanjskih slojeva tkiva kože.Pokret na eliptičnom trenažeru podstiče cirkulaciju krvi i osigurava povrat krvi u gornji deo tela. Blokirane masne celije u problematičnim zonama se otvaraju, masnoća pohranjena unutra ispraznit će se, transformisati u energiju i izgoreti.

Nežni trening održava puls uvek na optimalnoj razini sagorijevanja masti.

U poredjenju s drugim programima za celulit i mrsavljenje , rezultati s VacuStep-om postići će se s mnogo manje truda i u puno kraćem vremenskom razdoblju. Ovakav trening pomaže u obnavljanju vezivnog tkiva kože omogućujući koži da izgleda mlađe i glađe i bez celulita.

VACUSTEP PROGRAM ZA CELULIT

Prva terapija sastoji se od 20 treninga i trebala bi biti završena u roku od 4 nedelje. Ovih 20 sesija trebao bi praktikovati 5 puta nedeljno.

Svaki trening traje 30 minuta, započinje s 5 minuta zagrevanja, nakon čega sledi 20 minuta intenzivnog vežbanja i završava se s 5 minuta hlađenja.

Svaki će klijent dobiti licni plan treninga. Pre početka VacuStep treninga mora se uzeti u obzir i proceniti nekoliko fizičkih faktora. Jedan od važnih faktora je provera strukture vezivnog tkiva u problematičnim zonama, što određuje optimalnu postavku vakuma. Nakon toga sledi merenje kako bi se zabiležili rezultati treninga koji zauzvrat služe kao osnova za buduće programe treninga. Merenja će se vršiti u redovitim intervalima.

Kako bi se održali rezultati, preporučujemo vežbanje 1-2 puta nedeljno za odrzavanje dobijenih rezultata i da bi se sprecila ponovna pojava celulita.

 • Kontraindikacije:
 • Srčana insuficijencija
 • Pejsmejker
 • Tromboza vena
 • Izuzetno nizak ili povišen krvni pritisak
 • Teška astma
 • Epilepsija
 • Trudnoća

STA JE CELULIT

Celulit je udubljenje na površini kože. Posto je koza ispod koje je celulit neravna zove se i pomorandzina kora. Uglavnom se pojavljuje na nogama i zadnjici, ali može uticati i na druga područja tela kao što su nadlaktice i stomak. Celulit sam po sebi nije stetan po zdravlje. Javlja se kod vecine žena kad se stegne područje kože pogodjene celulitom.

Zašto celulit posebno pogađa žene?

Muškarci su manje pogođeni celulitom jer im je gornji potkožni sloj (potkožno tkivo) s jedne strane tanji, ali komore masnih celija u vezivnom tkivu muškarca se kompaktnije drže zajedno. Pojednostavljeno, kolagena vlakna kod žena su postavljena  paralelno slicno O obliku. S druge strane, muškarci imaju mrežu kolagenih vlakana sličnu X obliku. Stoga se komore masnih celija muške kože obično ne mogu pomerati prilikom stiskanja koze. Iako se pojavljuju bore, nema udubljenja, a time ni narandzine kore, a to je i zbog činjenice da muškarci imaju elastičniju kožu od žena.

Celulit učestalost i razvoj

Između 80 i 90 posto žena širom sveta se s celulitom bori u nekom periodu svog zivota. 2. i 3. stepen celulita posebno su česti kod žena starijih od 30 godina. Prekomerna težina povecava rizik od nastanka celulita.

Kako se tačno stvara celulit?

S godinama, kolagena vlakna gube svoju elastičnost i stvara se sve manje i manje novih. Vezivno tkivo postepeno postaje slabije. Kao rezultat toga , masne celije imaju manje potpore. Postoji nejednaka raspodela masnih celija u vezivnom tkivu, što je uočljivo kao udubljenja na koži.Tipična nuspojava starenja je debljanje. Ne samo da se stvara više masnih celija, one se i povećavaju. Ove povećane masne celije ne samo da uzrokuju više udubljenja, već istiskuju i najmanje krvne žile. Metabolizam se usporava, a stvaranje novih kolagenih vlakana takođe zastaje. Ako se nista ne preduzme po tom pitanju, slabljenje vezivnog tkiva, a s njim i celulit napreduje.

Dali vitke žene imaju celulit?

Čak i bez prekomerne težine, žene mogu dobiti celulit. Razlog tome je što vezivno tkivo postaje slabije od 30. godine. Ako mreža kolagenih vlakana u potkožnom tkivu izgubi elastičnost, celulit se pojavljuje i kod vitkih žena. Mada sto je veća telesna težina, to su po pravilu jače karakteristike celulita ili narandzine kore. Gubitak kilograma sam po sebi ne smanjuje celulit mora se vratiti i elastičnost kože kako udubljenja ne bi bila još uocljivija.

Šta pospešuje stvaranje celulita?

Ženski hormon estrogen odgovoran je za taloženje masnih celija u nogama i zadnjici. Takođe osigurava da su tamo smeštene celije za skladištenje masti (lipociti) veće nego kod muškaraca. Ovaj je mehanizam sve samo ne loša pojava prirode. Jer zahvaljujuci tome je i znatno glađa koža žene. S biološke tacke gledišta, to je potrebno za obezbedjivanje energije kako bi se žene pripremile za promene u telu tokom i nakon trudnoće.Kolicina celulita često su slične u okviru porodice.

Celulit hormoni i starosna dob

Hormoni igraju važnu ulogu u razvoju celulita. Estrogen, insulin, noradrenalin, hormoni štitne zlezde i prolaktin deo su procesa proizvodnje celulita. Jedna teorija je da kako se estrogen kod žena smanjuje tokom godina kako se zena priblizava menopauzi, smanjuje se i protok krvi u vezivno tkivo ispod kože. Niža cirkulacija znači manje kiseonika u tom području, što za rezultat ima smanjenu proizvodnju kolagena. Masne celije se takođe povećavaju kako nivo estrogena opada.

Celulit i genetski uzrocnici

Određeni geni potrebni su za razvoj celulita. Geni se mogu povezati sa čovekovom brzinom metabolizma, raspodelom masnoće ispod kože, etničkom pripadnošću i cirkulacijom. To može uticati na mogućnost razvoja celulita.

Mogu li ishrana  i životni stil da uzrokuju  celulit

Celulit ne uzrokuju “toksini”, iako zdrav način života može pomoći u smanjenju rizika. Vežbanje i zdrava ishrana mogu pomoći u smanjenju pojave celulita.
Ljudi koji jedu previše masnoća, ugljenihidrata i soli a premalo vlakana verovatno će imati veće količine celulita. Takođe celulit može biti češći kod pušača.Pušenje je faktor rizika za celulit: Nikotin sužava krvne sudove u koži. Metabolizam je poremećen, postojeća kolagena vlakna se degenerisu. onih koji ne vežbaju i onih koji dugo vremena sede ili stoje u jednom položaju.

Nošenje uskih farmerki i helanki može ograničiti protok krvi, a to može doprineti nastanku celulita.

Sve pomenute cinjenice se kombinuju i čine masne naslage vidljivijima. Kako masnoća ispod kože izlazi kroz slabljenje vezivnog tkiva, rezultira poznatim efektom narandzine kore.

Stadijumi celulita

Prema vidljivosti celulit se deli na 3 stadijuma:

 1. Stadijum: koza je glatka pri stajanju i sedenju, a celulit je vidljiv tek kad se stisne koza
 2. Stadijum: koza je glatka pri stajanju, ali je celulit vidljiv pri sedenju
 3. Stadijum: celulit je vidljiv i pri stajanju i pri sedenja

Celulit i prevencija

Aktivan način života i zdrava ishrana mogu vam pomoći da smanjite pojavu celulita. Uz to, ako održavate zdravu telesnu težinu, možda ćete moći smanjiti ozbiljnost udubljenja koja se pojavljuje na nogama  ili stomaku. Vežbe za toniranje mišića nogu i stomaka takođe mogu pomoći u oblikovanju područja na kojima se pojavljuje celulit, čineći ga manje vidljivim.

Ako imate prekomernu težinu, gubitak kilograma može vam pomoći, ali ne uvek. Kod nekih ljudi gubitak kilograma pomaže u prevenciji ili minimiziranju pojave celulita. Ali kod drugih gubitak kilograma zapravo može uzrokovati da celulit postane uočljiviji. Opuštena koža, koja se često događa nakon naglog gubitka kilograma, može učiniti celulit vidljivijim.

Naravno, strah od celulita ne bi trebao utucati na vašu odluku da postignete zdravu težinu.

Postoji nekoliko stvari koje bi mogle pomoći u prevenciji celulita. Briga o koži korisna je za smanjenje pojave celulita. Većina stručnjaka takođe preporučuje da prestanete pušiti, jda jedete hranu bogatu hranjivim sastojcima i pravilno upotrebljavate kremu za sunčanje koja će vam pomoći da koža bude glađa, zategnutija i elastičnija. Zategnutija koža može vam pomoći i smanjiti pojavu celulita.

Kako se rešiti celulita?

celulit 2

Uz zdravu ishranu, treninge osmisljene za uklanjanje celulita kao sto je vacu Step moguce je resiiti se celulita najveceg neprijatelja zenske lepote. Pored toga probajte da primenite i savete koje smo pomenuli gore u tekstu, a neki od njih su: prestanak pusenja, nosenje komotnije odece.

Designation: Za Celulit
Call: 062 852 10 10